นักศึกษาจะขอย้ายคณะหรือภาควิชาได้หลังจากเรียนในคณะหรือภาควิชาเดิมมาแล้วอย่างน้อย 2 ภาคการศึกษา (หลักสูตรภาคปกติ 4 ปี) หรือ 1 ปีการศึกษา (หลักสูตรภาคพิเศษ 4 1/2 ปี) หรือ 1 ภาคการศึกษา (หลักสูตรต่อเนื่องทั้งภาคปกติและภาคพิเศษ)

A transfer is allowed for day students who have completed a minimum of 2 semesters in one major, special programs students upon completion of at least one academic year and continuing program students who have finished at least one semester.

ขอแบบฟอร์มได้ที่สำนักทะเบียนนักศึกษา และเขียนข้อมูลให้ครบถ้วน

Fill out a request form available at the Records Office.

นำแบบฟอร์มมายื่นที่สำนักทะเบียนนักศึกษา พร้อมบัตรประจำตัวนักศึกษา

Submit the form together with Student ID card to the Records Office.

สำนักทะเบียนนักศึกษา จะออกใบนัดให้มาฟังผล 10 วันทำการ นับจากวันยื่นเรื่อง

Receive an appointment slip, dating 10 workdays after submission date.

มาฟังผลตามวันนัด ถ้าอนุมัติ จะต้องดำเนินการเรื่องดังต่อไปนี้

On the appointment date, if transfer application approved, proceed as follows.

- ทำบัตรประจำตัวนักศึกษาใหม่ เฉพาะนักศึกษาย้ายคณะเท่านั้น ชำระเงินค่าย้ายคณะ/ภาควิชา ที่ฝ่ายการคลัง จำนวน 1,000 บาท

- Apply for new Student ID card, only for transfer of school and Pay 1,000 baht
fee for transfer of either or major at the Financial Affairs Office.
ขั้นตอนที่ 5

นำแบบฟอร์มมาคืนที่สำนักทะเบียนนักศึกษา และจะได้รับเอกสารประกอบการย้ายคณะ/ภาควิชา(สทบ. 112) เพื่อที่จะไปปรึกษากับคณบดีที่ย้ายเข้าเกี่ยวกับการเทียบโอนวิชาหรือขอยกเลิกวิชา ซึ่งจะมีผลเมื่อประกาศผลสอบ ของคณะใหม่แล้ว

Return the endorsed form to the Records Office and receive a document package
(RO.112) to consult the Dean about credit transfer and logistics of new study
plan.
ขั้นตอนที่ 6

นำ สทบ.112 มาส่งให้กับสำนักทะเบียนนักศึกษา ตามวันที่นัดไว้

Submit the completed RO.112 to the Records Office as specified.

Note:

นักศึกษาจะต้องติดตามหลักเกณฑ์การย้ายคณะ/ภาควิชาที่ต้องการย้ายเข้าด้วย

Applicants for a School/Major transfer are responsible for fulfilling their
qualifications as required by each school/major prior to making application.

Last Update : 2013-12-19